intimitet

Sex og intimitet

Sex er en viktig del av parforholdet. Sex og intimitet er med på å binde deg og kjæresten din sammen, til et forhold som er annerledes fra et vennskap eller søskenforhold.

I kjæresteforhold opplever man ofte at sex og intimitet er med på å forsterke kjærligheten og de gode følelsene i parforholdet. Hva den enkelte tenner på og hva som oppleves godt for den enkelte er individuelt. Det er derfor viktig med god kommunikasjon slik at man opplever det trygt å skulle fortelle hva man ønsker og trenger for å ha gode sexopplevelser.

Sexlysten er skjør. Dere har kanskje opplevd at det skal lite til før den forsvinner? Og da kan man bli engstelig for at den aldri kommer tilbake igjen. Sexlivet har en tendens til å gå litt i bølger. For eksempel når forelskelsen avtar eller ved at paret får barn.

Sexlivet kan også endres etter sykdom, ved overgangsalderen og ved endringer i livssituasjon. Det er viktig å vite at slike perioder i sexlivet kan snus.

For å få til endring må hver enkelt ha vilje til å møte partnerens behov og ha et ønske om å forandre tankemønstre og handlingene som har ført til at lysten mangler. Mange forteller at de kan kjenne på dårlig samvittighet og pliktfølelse fordi det er lenge siden sist de har hatt sex. Når sex går fra lyst til plikt, kan dette være med på å redusere lysten ytterligere.

Det kan hjelpe å snakke om hva slags sexliv dere ønsker og hva som skal til for at dere begge får opplevelsen av at sexlivet er godt. Sex handler om å være en som mottar og en som gir, og sammen finne kompromisser slik at begge føler seg ivaretatt.

Her kan du finne mer informasjon om hva som ofte er tema/utfordringer rundt seksualitet.