Foreldre med barn i fosterhjem/institusjon
Foreldre fratatt omsorgen for egne barn både på kortvarig eller langvarig basis
Barneverntjenesten har ansvaret for å følge opp både barn og foreldre etter en omsorgsovertakelse. Noen foreldre synes det er utfordrende å samarbeide med og motta hjelp fra barnevernet i en slik situasjon, samtidig som de opplever et stort behov for hjelp og støtte. Derfor har familievernet fått et særskilt ansvar for å gi et tilbud til foreldre som blir fratatt omsorgen for barnet sitt.
Hva slags hjelp kan familievernkontoret tilby?
Hjelp til å dele følelser og erfaringer med noen som er vant til å snakke med mennesker som har opplevd lignende situasjoner.
Noen familievernkontor tilbyr kurs til foreldre som er fratatt omsorgen. For mange oppleves det godt å møte andre foreldre i samme situasjon som de kan dele erfaringer med. Nærmeste kontor som holder jevnlige kurs, er Familievernkontoret i Søndre Vestfold, i Sandefjord. Kontakt Bjørnar Bertheussen eller Heidi Olsen Berntsen. Tlf: 33 48 22 50.
De fleste barn tenker mye på foreldrene når de bor hos en fosterfamilie eller på institusjon. Det kan være trygt for barnet å vite at andre voksne hjelper deg.
Familievernet kan ikke:
De som jobber i familievernet har taushetsplikt, og skal i utgangspunktet ikke fortelle noe videre. Dersom de blir alvorlig bekymret for et barns omsorgssituasjon, har de imidlertid plikt til å melde fra om dette til barnevernet.
SMS til 911 24 612
Skriv en enkel forklaring
hvorfor du vil snakke med oss.
Ingen sensitive opplysninger.
Vi tar kontakt med deg.
Schweigaardsgate 11, 3. etasje
3717, Skien
Ring 35 50 58 70 for timeavtale.
Kontor og telefontid 08.30 til 15.00.
Grenland Familievernkontor
er en del av Bufetat